Чарлз Дикенс

Бикипиэдьийэ диэн сиртэн ылыллыбыт
Чарлз Дикенс
Charles Dickens - Project Gutenberg eText 13103.jpg
Төрөөбүтэ Чарлз Дьон Хаффам Дикенс
Олунньу 7, 1812
Портсмут, Ааҥл Сирэ
Өлбүтэ Бэс ыйын 9, 1870
Гэдс Хилл, Кент, Ааҥл Сирэ
Идэтэ Новелист
Бэлиэ үлэлэрэ Oliver Twist, A Christmas Carol, A Tale of Two Cities, David Copperfield, Great Expectations, Bleak House, Little Dorrit
Илии баттааhына Charles Dickens Signature.jpg

Чарлз Дьон Хаффам Дикенс (Charles John Huffam Dickens; Олунньу 7 1812Бэс ыйын 9 1870) диэн Виктория кэминээҕи биллиилээх ааҥл новелиhа.

Библиографията[уларыт]

  • Sketches by Boz (1836)
  • The Pickwick Papers (1836)
  • Oliver Twist (1837-1839)
  • Nicholas Nickleby (1838-1839)
  • The Old Curiosity Shop (1840-1841)
  • Barnaby Rudge (1841)
  • American Notes (1842)
  • A Christmas Carol (1843)
  • Martin Chuzzlewit (1843-1844)
  • Dombey and Son (1846-1848)
  • David Copperfield (boek)|David Copperfield (1849-1850)
  • A Child's History of England (1851-1853)
  • Bleak House (1852-1853)
  • Hard Times (1854)
  • Little Dorrit (1855-1857)
  • A Tale of Two Cities (1859)
  • Great Expectations (1860-1861)
  • Our Mutual Friend (1864-1865)
  • The Mystery of Edwin Drood (бүтүүтэ суох, 1870)