Марк Твен

Бикипиэдьийэ диэн сиртэн ылыллыбыт
Cэмюэл Лэҥһорн Клеменс
Mark Twain Sarony.jpg
Төрөөбүтэ Сэтинньи 30 1835(1835-11-30)
Florida, Миссури, АХШ
Өлбүтэ Муус устар 21 1910 (сааhыгар 74)
Реддиҥ, Коннектикут, АХШ
Айбыт аата Марк Твен
Идэтэ Суруйааччы, лектор
Илэ АХШ
Genres уус уран литература, оҕо литературата, сатира, эссе, литература критиката
Бэлиэ үлэлэрэ Adventures of Huckleberry Finn, The Adventures of Tom Sawyer
Илии баттааhына Samuel L Clemens signature.svg

Cэмюэл Лэҥһорн Клеменс (Samuel Langhorne Clemens) (Сэтинньи 30, 1835Муус устар 21, 1910), Марк Твен (Mark Twain) диэн псевдонимынан биллэр, Америка суруйааччыта. Твен Adventures of Huckleberry Finn уонна The Adventures of Tom Sawyer диэн романнара ордук биллиилээхтэр.

Библиографията[уларыт]

  • 1867 - The Celebrated Jumping Frog of Calaveras County
  • 1869 - Innocents Abroad
  • 1872 - Roughing It
  • 1873 - The Gilded Age: A Tale of Today
  • 1876 - The Adventures of Tom Sawyer
  • 1880 - A Tramp Abroad
  • 1880 - 1601: Conversation, as it was by the Social Fireside, in the Time of the Tudors
  • 1882 - The Prince and the Pauper
  • 1883 - Life on the Mississippi
  • 1884 - The Adventures of Huckleberry Finn
  • 1889 - A Connecticut Yankee in King Arthur's Court
  • 1894 - Tom Sawyer Abroad
  • 1894 - Pudd'n'head Wilson
  • 1896 - Tom Sawyer Detective
  • 1897 - Following the Equator
  • 1900 - The Man That Corrupted Hadleyburg
  • 1905 - King Leopold's Soliloquy
  • 1905 - The War Prayer
  • 1906 - The $30,000 Bequest and Other Stories
  • 1906 - What Is Man?
  • 1907 - A Horse's Tale
  • 1909 - Captain Stormfield's Visit to Heaven
  • 1909 - Letters from the Earth
  • 1916 - The Mysterious Stranger
  • 1924 - Mark Twain's Autobiography