Марсель Пруст

Бикипиэдьийэ диэн сиртэн ылыллыбыт
Марсель Пруст
Marcel Proust 1900.jpg
Төрөөбүтэ От ыйын 10, 1871
Auteuil, Франция
Өлбүтэ Сэтинньи 18, 1922
Париж, Франция
Идэтэ Новелист, эсселааччы, критик
Genres модернизм
Бэлиэ үлэлэрэ Сүппүт кэми көрдөбүл

Валентин Луи Жорж Эжен Марсель Пруст (французтуу Valentin Louis Georges Eugène Marcel Proust; От ыйын 10, 1871Сэтинньи 18, 1922) диэн Франция суруйааччыта уонна критига, Сүппүт кэми көрдөбүл (À la recherche du temps perdu) диэн үлэ ааптара буоларынан ордук биллэр; XX үйэ уус уран литературатын биир суолталаах үлэтэ.

Библиографията[уларыт]

  • Portraits de femmes
  • 1896 Les plaisirs et les jours
  • 1913-1927 À la recherche du temps perdu
    • 1913 Du côté de chez Swann
    • 1918 À l'ombre des jeunes filles en fleurs
    • 1920 Le côté de Guermantes
    • 1922 Sodome et Gomorrhe
    • 1923 La Prisonnière
    • 1925 Albertine disparue
    • 1927 Le temps retrouvé
  • 1919 Pastiches et mélanges
  • 1954 Contre Sainte-Beuve
  • 1954 Jean Santeuil