Антон Чехов

Бикипиэдьийэ диэн сиртэн ылыллыбыт
Антон Павлович Чехов
head and shoulders engraving of bearded Chekhov in pince-nez and suit
Төрөөбүтэ Тохсунньу 29, 1860
Таганрог, Арассыыйа Империята
Өлбүтэ От ыйын 15, 1904
Баденвайлер, Германия Империята
Идэтэ Эмчит, суруйааччы, драмалааччы
Илэ Арассыыйа

Антон Павлович Чехов (Тохсунньу 29, 1860От ыйын 15, 1904) диэн Арассыыйа суруйааччыта, драмалааччыта уонна эмчитэ. Аан дойду литературатын биир улуу кылгас кэпсээннэри суруйааччыта.

Библиографията[уларыт]

Пьесалара[уларыт]

  • Безотцовщина, (1878)
  • О вреде табака, (1886)
  • Иванов, (1887)
  • Медведь, (1888)
  • Предложение, (1888-1889)
  • Трагик поневоле, (1889)
  • Свадьба, (1889)
  • Леший, (1889)
  • Юбилей, (1891)
  • Чайка, (1895-1896)
  • Дядя Ваня, (1896)
  • Три сестры, (1900)
  • Вишнёвый сад, (1903)

Сэhэннэрэ[уларыт]

  • Драма на охоте, (1884)
  • Степь, (1888)
  • Дуэль, (1891)
  • Рассказ неизвестного человека, (1893)
  • Три года, (1895)
  • Моя жизнь, (1896)

Кэпсээннэрэ[уларыт]

  • Смерть чиновника, (1883)
  • Хамелеон, (1884)
  • Устрицы, (1884)
  • Живая хронология, (1885)
  • Мелюзга, (1885)
  • Егерь, (1885)
  • Злоумышленник, (1885)
  • Унтер Пришибеев, (1885)
  • Тоска, (1886)
  • Панихида, (1886)
  • Анюта, (1886)
  • Агафья, (1886)
  • Гриша, (1886)
  • Святою ночью, (1886)
  • Знакомый мужчина, (1886)
  • Хористка, (1886)
  • Ванька, (1886))
  • Дома, (1887)
  • Сирена, (1887)
  • Каштанка, (1887)
  • Спать хочется, (1888)
  • Пари, (1889)
  • Скучная история, (1889)
  • Гусев, (1890)
  • Бабы, (1891)
  • Попрыгунья, (1892)
  • В ссылке, (1892)
  • Палата № 6, (1892)
  • Чёрный монах, (1894)
  • Скрипка Ротшильда, (1894)
  • Студент, (1894)
  • Учитель словесности, (1894)
  • Анна на шее, (1895)
  • Белолобый, (1895)
  • Ариадна, (1895)
  • Дом с мезонином, (1896)
  • Мужики, (1897)
  • Печенег, (1897)
  • На подводе, (1897)
  • Человек в футляре, (1898)
  • Крыжовник, (1898)
  • О любви, (1898)
  • Ионыч, (1898)
  • Случай из практики, (1898)
  • Душечка, (1899)
  • По делам службы, (1899)
  • Дама с собачкой, (1899)
  • На святках, (1900)
  • В овраге, (1900)
  • Архиерей, (1902)
  • Невеста, (1903)