Марлен Дитрих

Бикипиэдьийэ диэн сиртэн ылыллыбыт
Марлен Дитрих
Marlene Dietrich in Stage Fright trailer.jpg
Stage Fright (1950) киинэ трейлера
Төрөөбүтэ Мари Магдален Дитрих
Ахсынньы 27, 1901
Шөнеберг, Германия Империята
Өлбүтэ Ыам ыйын 6, 1992
Париж, Франция
Идэтэ Актриса, ырыаhыт
Үлэтин сыллара 1919–1984
Кэргэнэ Рудольф Зибер (1924–1976)
Official website

Марлен Дитрих (Marlene Dietrich) (Ахсынньы 27, 1901Ыам ыйын 6, 1992) диэн Германияттан төрүттээх Америка актрисата уонна ырыаhыта.

Фильмографията[уларыт]

Дискографията[уларыт]

Сиҥллар
  • 1928: Wenn die beste Freundin
  • 1928: Es liegt in der Luft
  • 1930: Nimm Dich in acht vor blonden Frauen
  • 1930: Ich bin von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt
  • 1930: Falling in Love Again
  • 1930: Ich bin die fesche Lola
  • 1930: Wenn ich mir was wünschen dürfte
  • 1930: Kinder, heut' abend, da such' ich mir was aus
  • 1931: Leben ohne Liebe kannst du nicht
  • 1931: Give Me the Man
  • 1931: Peter
  • 1931: Quand L´Amour meurt
  • 1931: Johnny, wenn du Geburtstag hast
  • 1933: Mein blondes Baby
  • 1933: Ja so bin ich
  • 1933: Allein in einer großen Stadt
  • 1933: Wo ist der Mann?
  • 1939: The Boys in the Backroom
  • 1945: Lili Marleen (Ааҥл версията)
  • 1954: Ich hab' noch einen Koffer in Berlin
  • 1960: Lili Marleen (Герман версията)
  • 1962: Sag mir wo die Blumen sind
  • 1963: Für alles kommt die Zeit
  • 1964: Die Antwort weiß ganz allein der Wind
  • 1964: Der Trommelmann
  • 1965: Such Trying Times
  • 1966: Still war die Nacht
  • 1978: Just a Gigolo
Альбомнар
Компиляциялар
  • 1949: Souvenir Album
  • 1952: M.D. Live 1932-1952
  • 1959: Lil Marlene
  • 1969: Marlene Dietrich
  • 1973: The Best of Marlene Dietrich
  • 1974: Das war mein Milljöh
  • 1982: Her Complete Decca Recordings
  • 1992: The Marlene Dietrich Album
  • 1992: Art Deco Marlene Dietrich
  • 2007: Marlene Dietrich with the Burt Bacharach Orchestra