Майкл Джексон

Бикипиэдьийэ диэн сиртэн ылыллыбыт
Майкл Джексон (1984)

Майкл Джексон, толору аата Майкл Джозеф Джексон (Michael Joseph Jackson; 1958-2009) — аан дойду аатырбыт ырыаһыттарыттан биирдэстэрэ, АХШ артыыһа. Аан дойду поп музыкатыгар элбэх саҥа хайысхалары киллэрбит киһиннэн биллэр. Thriller диэн альбома 13 төгүлүн лауреат аатын ылбыт уонна Гиннес рекортарын кинигэтигэр киирэр.

Кылгас биографията[уларыт]

Атырдьах ыйын 29 1958 сыллаахха төрөөбүт (АХШ, Индиана, Гэри), өлбүт күнэ бэс ыйын 25 күнэ 2009 сылга (Лос-Анджелес, АХШ). Сэттис оҕонон төрөөбүт. Аан бастаан ырыаһыт быһыытынан 11 сааһыгар биллибит.

80 сыллар[уларыт]

90 сыллар[уларыт]

Эмискэ өлүүтэ[уларыт]

2009 сыллаахха бэс ыйын 25 күнүгэр Лос-Анджелес куораттан (АХШ) Майкл Джексон өлбүт диэн сонун кэлэр. Ити сонун аан дойдуга баара суоҕа 2 чаас иһинэн тарҕанар. Сүрэҕэ тохтообут диэн биллэрэллэр.

Дискографията[уларыт]

  • Got to Be There (1972)
  • Ben (1972)
  • Music & Me (1973)
  • Forever, Michael (1975)
  • Off the Wall (1979)
  • Thriller (1982)
  • Bad (1987)
  • Dangerous (1991)
  • HIStory (1995)
  • Invincible (2001)