Дьордь Гордон Байрон

Бикипиэдьийэ диэн сиртэн ылыллыбыт
Лорд Байрон
George Gordon Byron2.jpg
Лорд Байрон
Төрөөбүтэ Тохсунньу 22, 1788
Лондон, Ааҥл Сирэ
Өлбүтэ Муус устар 19, 1824
Мессолонги, Греция
Идэтэ Поэт

Дьордь Гордон Байрон (ааҥллыы George Gordon Byron, тохсунньу 22 1788муус устар 19 1824) диэн Британия поэта уонна Романтицизм бэлиэ фигурата. Эуропа биир улуу поэта.

Библиографията[уларыт]

Сүрүн үлэлэрэ[уларыт]

  • Hours of Idleness (1806)
  • English Bards and Scotch Reviewers (1809)
  • The Giaour (1813)
  • The Bride of Abydos (1813)
  • The Corsair (1814)
  • Lara (1814)
  • Hebrew Melodies (1815)
  • The Siege of Corinth (1816)
  • Parisina (1816)
  • The Prisoner of Chillon (1816)
  • The Dream (1816)
  • Prometheus (1816)
  • Darkness (1816)
  • Manfred (1817)
  • The Lament of Tasso (1817)
  • Beppo (1818)
  • Childe Harold's Pilgrimage (1818)
  • Don Juan (1819–1824; Байрон 1824 өлбүтүн кэнниттэн бүтэриллибитэ)
  • Mazeppa (1819)
  • The Prophecy of Dante (1819)
  • Marino Faliero (1820)
  • Sardanapalus (1821)
  • The Two Foscari (1821)
  • Cain (1821)
  • The Vision of Judgement (1821)
  • Heaven and Earth (1821)
  • Werner (1822)
  • The Deformed Transformed (1822)
  • The Age of Bronze (1823)
  • The Island (1823)

Атын үлэлэрэ[уларыт]

  • The First Kiss of Love (1806)
  • Thoughts Suggested by a College Examination (1806)
  • To a Beautiful Quaker (1807)
  • The Cornelian (1807)
  • Lines Addressed to a Young Lady (1807)
  • Lachin y Garr (1807)
  • Epitaph to a Dog (1808)
  • Maid of Athens, ere we part (1810)
  • She Walks in Beauty (1814)
  • My Soul is Dark (1815)
  • When We Two Parted (1817)
  • Love's Last Adieu
  • So, we'll go no more a roving (1830)